Bridal Guide (For Every Bride) Drugstore Makeup Starter Kit The Ultimate Foundation Guide Red Hot Lips without Red Lipstick Online Shopping (Pakistan): Facebook Pages and the Web Mini Reviews Product Comparison

Friday, November 29, 2013

How to write a Beauty Blog



Love Makeup? 

Are you a makeup artist or just a talented individual who thinks she knows makeup really well? Then I'm sure, you're also well aware of the beauty blog craze these days. But as a matter of fact, not everyone can be a beauty blogger. One needs comprehensive makeup knowledge and the strive to work regularly, in order to be a successful beauty blogger. And if you think you have the potential, but just don't know where to begin, here's your guide to starting your very own beauty blog.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Thursday, November 28, 2013

Revlon Color Burst Lip Butter in Tutti Frutti-Review, Photos, Swatches


Revlon Color Burst Lip Butter in Tutti Frutti
Company/Brand Claim: Hydrating mango, shea and coconut butter formula boosts lip moisture by 156%. Pampering gel formula provides super charged hydration and glides on lips buttery smooth. Sheer to medium color with buttery shine.

Result: The Revlon Color Burst Lip Butters are packaged in silver twist up tubes capped with tinted covering. I absolutely love how they look. The cover holds on tight is easy to handle. I'm not into sheer lip colors as I love highly pigmented shades that are visible. But orange is something I wouldn't mind a hint of. And since I'm craving orange makeup the days (God knows why!) I wanted to go for something that is more wearable for me and doesn't make me feel uncomfortable.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Friday, November 22, 2013

Huge Collective Haul from Naheeds (Tony & Guy + Some Chocolate)



I stopped by at Naheed's today and bought a whole lot of stuff for dry winters (as if we have any winters in Sindh? Sigh...) plus a few more months and I also wanted to try out some new products. So here's my list.

1) Off white Bathrobe with yellow trimming Rs. 750/-
2) Organic Home Combed Cotton Face Towel 4 PK Rs. 595/- each
3) Suave Firming Body Lotion Rs. 375/-
4) Head & Shoulders (Ocean Lift, Smooth & Silky, Sensitive Scalp Care) Rs. 575/-
5) Tony & Guy Cleanse Dry Shampoo Rs. 1100/-
6) Tony & Guy Firm Hold Hair Spray Rs. 950/-
7) Shark Clips Pack of 6 Rs. 150/-
8) Maggie Hair Brush Rs. 210/-
9) Colgate 360 Degree Tooth Brushes Rs. 105/- each
10) Prodent Tooth Paste Rs. 92/- and Protect Whitening Tooth Paste Rs. 80/-
11) Cool & Cool Travel Wipes Rs. 105/-
12) Eye Lash Curler Rs. 110/-
13) Tea Light Candles Rs. 90/-

anddddddddddd I just couldn't resist these amazing chocolates.

14) Truffino Limited Edition White Chocolate Rs. 510/-
15) Valor Dark Chocolate with Orange Rs. 240/-
16) Valor Milk Chocolate with Hazel Nuts Rs. 350/-

and since I'm kind of getting interested in cooking these days, I also bought a cook book.

17) Chef Kokab's My All-Time Favorite Recipes Rs. 400/-

That's it for now. Enjoy! xoxo...










Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Monday, November 18, 2013

Sally Hansen Spray-On Shower-Off Hair Remover-Review, Photos, Swatch


Sally Hansen Spray-On Shower-Off Hair Remover
Company/Brand Claim: Just spray and rinse away...hair is gone. No touching, no spreading, no mess. Lasts days longer than shaving.

Result: The Sally Hansen Spray-On Shower-Off Hair Remover is packaged in a Spray bottle with girly colored printing and visible instructions. An extra part from the label is glued from front and back, to the cap to keep it in place. Essential to carry during travel. It is for all skin types, however, an allergy test is highly recommended before using such products. The consistency is light but it doesn't drip. The foam sprays out like out whipped cream. Doesn't feel like anything on the skin. It's very light. It has a strong vanilla fragrance, which is disturbing, at least for me. I can't stand it.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Saturday, November 16, 2013

Color Studio Professional Pure Matt Lipsticks in 114 Show Stopper and 118 Crush-Review, Photos, Swatches


Color Studio Professional Pure Matt Lipsticks

Company/Brand Claim: The high-performance lipstick formula is fused with a blend of Bamboo Extract, Shea Butter and Vitamin E. The unique Shea Butter moisture complex provides a creamy, non-drying, long-lasting color to indulge the lips. The velvety-smooth texture enriched with Bamboo Extract provides an emollient and soothing action to protect and hydrate the lips. Vitamin E eases the application of the lipstick by providing anti-aging and anti radical action for smooth and supple lips.

Result: The Color Studio Professional Pure Matt Lipsticks are a matte finish, light and buildable lipsticks, packaged in beautiful bold black plastic tubes combined with gold, rest in a slide out box covered with an extra case. I bought Crush, is a bubble gum pink and slightly sheer and Show Stopper which is deep pink with a hint of red and somewhat creamy. They smell kind of fruity, which is nice. I apply them by starting off from the center of my lips and move in both directions. Crush applies patchy but Show Stopper applies rather smoothly. Crush wears off within an hour. Show Stopper stays a little longer. It is mandatory to apply a lip balm or chap stick prior to wearing any of these lipsticks especially if you have naturally dry lips. Otherwise they're quite a hassle to handle.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

What to do with old magazines?



Millions of people around the world read magazines for a lot of reasons. For example, to stay updated with current Fashion Trends, to keep an eye on the Stock Market ups and downs, to learn new things, for fun or just to kill time.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Sunday, November 10, 2013

Payment Methods for Online Shoppers in Pakistan



Online shopping in Pakistan has come a long way. There was a time when people could only their credit cards to shop and not a lot of us had access to foreign brands because of the hassle of payments. But all that started to change, when emerged the trend of online shopping and it is raved about even today.

But with so many sites out there and not to forget 1000's of Face Book pages, it has become rather a point of consideration whether to trust a seller or not. As I too have had some bad experience with online shopping, I now don't place an order without proper thinking or unless I'm given some flexible payment options. So which ones can we avail in Pakistan and which ones are reliable? Read on to find out.

1) Cash on Delivery: Mine and a lot of other people's, I'm sure, most trusted and preferred method of payment. Just place an order and pay when the goods reach your provided address. This service can be provided free or the receiver is asked to pay delivery charges to the courier guy. Reliability: High

Tip: Make sure you are present at your provided address to receive your order or ask someone else to receive it for you. Failing to do so can cause misunderstanding between you and the seller.

2) Online Deposit: Requires the buyer to deposit cash into the seller's provided account number through the specified bank. This service is not free. You'll have to deposit online transfer fee (different for different banks) along with the cash deposit, otherwise the bank will deduct the charges from your payment. When the seller has received the payment, the order is dispatched. Reliability: Medium

3) ATM Transfer: I've never used this method but it requires money transfer directly from an ATM machine. Make sure you proper details of the receiving account which you'll need to input and a fee will be charges against your card. This is a sensitive method though. One wrong punch and you might end up with a bug. Reliability: Low

4) Easy Paisa: If there's no COD facility I go for Easy Paisa. The seller provide his/her cnic number and cell phone number to which the money will be transferred. The buyer is required to submit his/her cnic copy and cell number. When the transaction is completed, the buyer and seller receive messages. The buyer additionally receives a payment slip with a code mentioned on it, which the seller needs in order to redeem money from an Easy Paisa shop. After the seller has been given the code, the order is dispatched. Easy paisa is not a free service and every account has a transaction limit of Rs. 15000/- per month. Similar services include UBL Omni, Timepey etc. Reliability: Medium

Tip: If you're paying to a seller with a lot of customers or to a company/brand, make sure to ask them about their remaining account limit before submitting payment. Saves time and hassle of visiting the shop.

5) Credit Cards and Debit Cards: For general transactions, payments with CC and DB cards are rarely made online in Pakistan. Reliability: Medium

Precautions: Make sure you have proper seller info and provide your proper details whenever you're making a payment, because a problem can arise at either side. And only buy from sellers you trust or ask friends or other people for recommendation.

I hope this post was of help to you. xoxo...
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Friday, November 8, 2013

EOTD: Deep Plum + Tutorial



I tried on this plum eye makeup look for the upcoming wedding season. It's really easy to do and I've used some basic colors. So here's how it's done.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Thursday, November 7, 2013

Collective Makeup Haul



This haul has some products I have been wanting for a long time now and they are the lip butter and E.L.F blush in lolly. Plus, I so wanted to test the Sally Hansen hair removing spray after all the rave about it. Reviews to follow. For now enjoy the haul.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Wednesday, November 6, 2013

I was nominated for the Liebster Award for Bloggers



I would like to thank Amna Ahsan from Amna's Blog for nominating me for a Liebster Bloggers Award. It was very sweet of her. This award is only meant for bloggers and here's how it works:

1. Post the award on your blog.
2. Thank the blogger who presented this award and link back to their blog.
3. Nominate 11 bloggers who you feel deserve this award and who have less than 200 followers.
4. Answer 11 questions posted by the presenter and ask your nominees 11 questions.
 
Amna's questions for me:

1. How did you come up with a name for your blog??


Ans: I wanted something that basically defines that I write about beauty and has my name with it, so I came up with Kiran's Beauty Book.

2. What annoys you about being a blogger?
 

Ans: The lack of appreciation and welcome for new bloggers in this community.

3. Which is your most trusted makeup product?


Ans: L'Oréal Glam Shine Lip Gloss is all hands down. I simply love it.

4. Which camera is on your wishlist?
 

Ans: I really want to get my hands in the Canon SX HS 50.

5. If you had to wear one lipstick for the rest of your life, which one would you choose?


Ans: I think i'd wear Crush by Color Studio.

6. Shoes or makeup???


Ans: Wow! Umm...both. Just can't pick one!

7.How often do you wear makeup?
 

Ans: Whenever I'm going out to meet people.

8. One step you never skip in your skincare routine??
 

Ans: Scrubbing.

9. Last tv show you watched??
 

Ans: Two broke girls.

10. Favourite YT Beauty Guru?
 

Ans: TiffanyD. She's amazing.

11. If you could live in any country, which one would you opt for?
 

Ans: Somwhere in the middle east. 

My nominations:

Saira from Saira's Beauty Lounge 
Shaz Ali from Wardrobe of Style Fashionista
Nida Arshad from Nida's Beauty Bag 
Serena Saad from Beauty by Serena
Shumaila Jaffer from Beauty Redefine
Anila Faruk from Anila Love Makeup   
Cenam Iqbal from Cenamz Beauty Blog
Jadirah Sarmad from Jasmine catches Butterflies
Numra Anis from Numra Talks Makeup
Iraj Butt from Iraj's Jewels
Fatemah Sajwani from MS Designer Wear Blog 

My questions for the beautiful ladies:

1. In your life, what brings you the most happiness?
2. Why did you start your blog?
3.What is your most prized possession?
4. What is your favorite post that you’ve written? (Please provide link!)
5. What are your thoughts on Kim Kardashian's makeup looks?
6. If you could give new bloggers one tip, what would it be?
7. What’s your star sign?
8. If you were given only 1000 rupees and asked to buy 5 makeup products, which would you go for?
9. What's the craziest thing you’ve ever done?
10. What is a current goal or ambition that you have for yourself?
11.Will you continue with blogging for life or give up at some point?


   
 Enjoy!
 
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.

Tuesday, November 5, 2013

Hello Glow Whitening Plus Facial Polish-Review, Photos, Swatch


Hello Glow Whitening Plus Facial Polish

Company/Brand Claim:  A miracle combination of pure natural powders to instantly whiten and polish your skin, promoting a blemish free, radiant complexion.


Result: I was skeptical before I tried it because of my oily/combination skin which has been treated chemically several times for acne. I feared the milk powders might cause oil secretion. But when I used it for the first time, I quite liked it.
Kiran Imtiaz Author

I would love to hear from you. Leave in your valuable comments, questions and anything you want to share, below. Comments with irrelevant links will not be published.